Klassieke tuin

Type:

Klassieke tuin met vijver

Opdrachtgever:

Particulier

Partners:

Bouwbedrijf Jansen

Klassieke tuin met vijver

De opdrachtgever heeft een nieuwe klassieke woning met een eigentijds tintje laten bouwen. Wij hebben de klassieke tuin, van 5000 m2, mogen ontwerpen en ook de aanleg daarvan verzorgd. De oprit is bestraat met gebakken klinkers in visgraatverband met rollagen.

De voortuin heeft een riante uitstraling met een groot gazon en kleurvolle beplanting. In de achtertuin hebben we een groot terras gemaakt van natuursteen in combinatie met gebakken klinkers.

Het achterste gedeelte van de tuin bevat een grote vijver vanuit klei opgebouwd. Dit is een geheel natuurlijke vijver die we, zonder folie, waterdicht hebben gemaakt door de klei dicht te smeren en daarna de vijver te vullen met water. De pomp voor de vijver is aangesloten op de sloot zodat het water in de vijver op peil gehouden wordt en ook de waterkwaliteit goed blijft.

Op het eiland in de vijver staan rododendron die mooi over het water hangen met in het midden een treurwilg. Er zijn natuurlijke paden gemaakt van boomschors en een mooie brug over het smalste gedeelte van de vijver.

Voor de beplanting in de achtertuin is gekozen voor heesters zodat de ruimte redelijk dicht groeit. Bij de vijver is ook nog een terras ontworpen zodat je vanaf het terras een prachtig uitzicht hebt op de woning.

Dit alles maakt het tot een mooi geheel en wij zijn dan ook heel trots op het resultaat. We maken graag en ronde door de tuin om te genieten van de geweldige vijver met grote karpers en de tuin met volle begroeiing en kleurrijke bloemen.