Landelijke stadstuin in historisch Zaltbommel

Type:

Landelijke tuin

Opdrachtgever:

Particulier

Plaats:

Zaltbommel

Landelijke stadstuin in historisch Zaltbommel

Deze tuin is gelegen op een unieke locatie in het historisch centrum van Zaltbommel. De tuin heeft een behoorlijke oppervlakte en is ruim opgezet.

Vanuit de woning wordt de tuin bereikt via grote openslaande deuren. Het ruime terras zorgt voor een ‘verlenging van de woning in de tuin’. De unieke buitenhaard zorgt voor extra sfeer. In de tuin volgen de diverse materialen elkaar prachtig op. Het terras van oudhollandse tegels loopt vlekkeloos over in het grind. Er is bewust gekozen om geen rechte afscheiding te maken, maar de tegels te laten ‘verspringen’ waardoor er nog meer verbinding word gecreëerd.

Vanaf het terras is er prachtig uitzicht over de rest van de tuin waar verschillende paden in het weelderig groen verdwijnen. De paden zijn afgewerkt met een cortenstalen rand. Het cortenstaal komt op verschillende plaatsen terug in de tuin: als kantopsluiting, in de buitenhaard, in de poort en in de design wand achterin de tuin. De beplanting is weelderig en landelijk. Zo zijn er verschillende soorten siergrassen toegepast en zijn er leifruit en kruiden te vinden. De design wand van cortenstaal achterin de tuin zorgt ervoor dat de composteerplaats wat gecamoufleerd word. Naast dat de composteerplaats gebruikt word voor compost zorgt het ervoor dat de verschillende insecten een schuilplaats vinden. Ook het insectenhotel zorgt hiervoor.