Strakke tuin met parkgevoel Rosmalen

Type:

Strakke tuin

Opdrachtgever:

Particulier

Plaats:

Rosmalen

Strakke tuin met parkgevoel Rosmalen

Een groene achtertuin met een prachtige oprit aan de voorzijde van de woning. De oprit is gemaakt van Castle grind opgesloten middels Cortenstaal randen wat landelijk en robuust oogt, en dus perfect passend bij omgeving. De ronde lijnen van de oprit aan de voorzijde en de ronde lijnen van de borders in de achtertuin zorgen ervoor dat er een parkgevoel word gecreëerd.

Voor de grote raampartij aan de voorzijde van de woning is een prachtige strakke vijver gemaakt met een overloop in de grind. Onder het grind zit een opvangbak die het water weer terugpompt in de vijver. Deze opvangbak is tegelijk mooi uit het zicht weggewerkt.

In de achtertuin is een prachtig zwembad aanwezig met daaromheen een vlonder terras met keramische tegels. Deze tegels lopen door in het zwembad omdat aan de tegels een verstekrand is gemaakt. Zo wordt het groen, bestrating en het zwembad één geheel.

Naast het zwembad is een mooie, robuuste muur van gekapte hardsteen blokken gemaakt. Deze muur is een belangrijk element in de tuin, een echte eyecatcher! Daarnaast zorgt deze muur voor rust en verbinding in de tuin. In het achterste gedeelte van de tuin staan veel volwassen beplanting. De tuin loopt als het ware over in de landelijke omgeving.