Villatuin Vught

Type:

Strakke tuin

Opdrachtgever:

Particulier

Plaats:

Vught

Partners:

Villatuin Vught

In Vught is deze geweldige villa gebouwd onder architectuur van Marco Veldhuizen.

Dit pand heeft een imposante uitstraling dat ook in de tuin naar voren komt. Doordat de woning wat hoger gebouwd is zijn er in de tuin diverse hoogteverschillen. Aan de voorzijde bij de entree is een grote brede trap gemaakt met als optrede blokhagen. Daar strak langs vanuit het kantoorraam is een grote langwerpige spiegelvijver die aan de voorkant een overloop heeft van natuursteen. Ondergronds is een reservoir gemaakt waar het water opgevangen wordt en terug naar de vijver gepompt kan worden.

De oprit en parkeerplaatsen zijn gemaakt van de halfverharding Castle grind. De terrassen zijn gemaakt van betonkleur Schellevis tegels.

In de achtertuin is een riant looppad van gekapte natuursteen klinkers wat een hele natuurlijke uitstraling geeft. Over dit pad is een eikenhouten zwart gebeitste pergola geplaatst in de zelfde hoogtelijn als de kozijnen van de woning.

Een groot zwembad in de achtertuin geeft het geheel een warme luxe uitstraling.

De borders zijn ingericht met veel siergrassen en in de voortuin zijn er twee grote meerstammige kurkeiken geplaatst om de tuin een mediterraans uiterlijk te geven.