Wellness tuin met karakter Naarden

Type:

Landelijke tuin

Opdrachtgever:

Particulier

Plaats:

Naarden

Wellness tuin met karakter Naarden

Een uitgebreide en karaktervolle achtertuin is in Naarden door ons aangelegd.

Aan de voorzijde van de woning is er ruimte gecreëerd voor het parkeren van twee auto’s. De parkeerplaats is betegeld met mooie Schellevis tegels welke onderbroken worden door gebakken klinkers.

De voortuin is ingericht als gebruiksruimte. Naast een eikenhouten berging vind je hier een vlonderterras van hardhouten Kapur planken met daarop een hangstoel aan een constructie van Robinia palen. Daarnaast bevindt zich een trampoline voor de kinderen.

De achtertuin wordt afgesloten door een dichte eikenhouten poort, die ’s avonds sfeervol wordt verlicht door een wandlamp en spots. Achter deze poort bevindt zich een diepe achtertuin waarin de ruimte efficiënt wordt benut.

Omdat de tuin ongeveer een meter lager ligt dan de woning, is deze via een trap te bereiken. Rechts van deze trap bevindt zich een terras dat via de openslaande keukendeuren direct in verbinding staat met de woning. Vanuit dit terras heb je een mooi overzicht over de tuin, waarbij meteen de duidelijke zichtlijn opvalt.

In de hoek bij het terras springt ook de boombank in het oog, die rondom een Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ staat. Een bank die uitnodigt om lekker van het zonnetje te genieten.

Via het trapje komt men op een klinkerpad dat verder de tuin in loopt. De zichtlijn wordt gemarkeerd door pergola’s van onbehandeld eikenhout die zorgen voor diepte in de tuin. De pergola is begroeit met blauwe regen, perfect passend bij de overige beplanting.

Links van de eerste pergola staat een eikenhouten berging, met daarvoor twee leiperen die goed bij de rest van de beplanting passen. Rechts achterin de tuin is met de jacuzzi en buitendouche een wellness hoek gecreëerd. De trappen rondom de jacuzzi zijn van hardhouten Karpur planken. Sterke en duurzame planken die vergrijzen, maar eventueel te behandelen zijn.

Het pad eindigt op het terras van de tuinkamer, dat omkaderd is met dezelfde balkenconstructie. Om nog meer eenheid te creëren, maar ook om er een schaduwdoek op te kunnen hangen. Op het terras neemt de gashaard een prominente plek in. De doorkijkhaard zorgt ervoor dat je zowel binnen als buiten van het vuurtje kunt genieten.

Aan de rechterkant bevindt zich een buitendouche, die voor een wand van Schellevistegels staat. Hierdoor is de douche een blikvanger op zich. Dit geldt zeker ook in het donker, als de wandlampen aan zijn. Ook het terras is voorzien van Schellevistegels, waardoor het terras als het ware doorloopt in de douchewand.